dans        
workshops        
stages          
lessen docenten rooster info lesgeld inschrijven contact
             

Dansinitiatie
/ 4-5 jaar (2de en 3de kleuterklas)
In deze fase wordt er op een creatieve manier gedanst.
Hier wordt vooral ingespeeld op de belevingswereld van de kinderen. Fantasie en verbeelding komen sterk aan bod.


Klassieke dans starters 1
/ 6 - 7 jaar (1ste en 2de leerjaar)
Het kind ontdekt de basisbegrippen van de klassieke dans.
We combineren dansplezier en het aanleren van de klassieke ballettechnieken. Aandacht voor placement, kracht en souplesse. De lessen worden begeleid door een pianist.

Klassieke dans starters 2
/ 8 - 9 jaar (3de en 4de leerjaar)
Een duidelijke opbouw van de klassieke les en uitbreiding van de ballettermen. De nadruk ligt op het goed uitvoeren van de beweging. De aandacht gaat naar placement,kracht, souplesse, muzikaliteit en creativiteit.

Klassieke dans 3
/ 10 -12 jaar (5e en 6e leerjaar)

klassieke dans junioren 1 + pointes
(6de t/m 2de middelbaar)
Sterke ontwikkeling van de klassieke ballettechniek. Persoonlijke correcties gericht op placement en uitbreiding van het dansvocabulaire. Deze leerlingen krijgen circa 15 min pointes (voorbereiding) als ze er fysiek klaar voor zijn.

Klassieke dans junioren 2
/ vanaf 2de middelbaar
Enthousiaste leerlingen met een degelijke klassieke achtergrond horen thuis in deze groep. De les geeft een duidelijke uitleg over ballettechnieken. De nadruk in deze les gaat naar snelheid ontwikkelen in de been -en voetspieren , allegro en pirouette. Aangezien het een les is van 2 uur , worden ook korte choreografie├źn aangeleerd en krijgen deze leerlingen pointes (20 min).

Pointes junioren 2
Leerlingen krijgen een opbouwende les op pointes aansluitend met repertoire uit de klassieke dans. Je moet aan bepaalde technische voorwaarden voldoen wil je deze les volgen.


Pointe class + repertoire
/ vanaf 15 jaar
Enkel voor leerlingen met een gevorderd niveau vanaf 15 jaar. De leerlingen hebben voldoende balletvaardigheden en alle choreografie├źn worden op pointes gedanst.

Klassieke dans gevorderden
/ volwassenen
Deze lessen zijn toegankelijk voor 15+. De lessen hebben een behoorlijk tempo. De leerlingen hebben hier voldoende danstechnische kennis. Aandacht gaat naar dansgevoel en techniek. Deze leerlingen kunnen eventueel ook de masterclass op zondag volgen als extra les.

Moderne dans
nieuw
Modern voor verschillende leeftijden en niveau's.


Houding & beweging
/ beginners (floor-barre volwassenen)
De techniek is gebasseerd op floor-barre. Gebruik makend van de vloer, zonder de druk van de zwaartekracht zullen de oefeningen van de floor-barre gewrichten en spieren versterken. Deze les heeft een rustige opbouw en geeft je de mogelijkheid om de bewegingen in je eigen tempo te verwerken. Aandacht gaat naar het versterken en verlengen van je spieren. Ideaal voor iedereen die zich bewust wil zijn van zijn lichaamshouding, vorm, balans en ademhaling.

Flamenco

Bodytraining
/ volwassenen
Een les met een behoorlijk tempo. Hier wordt gewerkt aan kracht en lenigheid. Zowel grondoefeningen als bewegen door de ruimte komen aan bod. Wil je beter en fitter uitzien? Kom elke week een uurtje meedoen!