dans        
workshops        
stages          
lessen docenten rooster info lesgeld inschrijven contact
             

Dansinitiatie
/ 4-5 jaar (2de en 3de kleuterklas)
In deze fase wordt er op een creatieve manier gedanst.
Hier wordt vooral ingespeeld op de belevingswereld van de kinderen. Fantasie en verbeelding komen sterk aan bod.


Klassieke dans starters 1
/ 6 jaar (1ste leerjaar)
Het kind ontdekt de basisbegrippen van de klassieke dans.
We combineren dansplezier en het aanleren van de klassieke ballettechnieken. Aandacht voor placement, kracht en souplesse.
De lessen worden begeleid door een pianist.

Klassieke dans starters 2
/ 7 - 8 jaar (2de en 3de leerjaar)
Een duidelijke opbouw van de klassieke les en uitbreiding van de ballettermen. De nadruk ligt op het goed uitvoeren van de beweging. De aandacht gaat naar placement,kracht, souplesse, muzikaliteit en creativiteit.

Klassieke dans 3
/ 9 -11 jaar (4e - 6e leerjaar middelbaar)

Klassieke dans junioren 1
(6de t/m 2de middelbaar)
Sterke ontwikkeling van de klassieke ballettechniek. Persoonlijke correcties gericht op placement en uitbreiding van het dansvocabulaire. Deze leerlingen krijgen circa 15 min pointes (voorbereiding) als ze er fysiek klaar voor zijn. Leerlingen die extra gemotiveerd zijn kunnen, aansluiten bij het dansatelier waar aan moderne choreografieën wordt gewerkt. Op zaterdag wordt gewerkt aan de klassieke choreografieën. De lessen worden begeleid door een pianist.

Klassieke dans junioren 1 uitbreiding
(6de t/m 2de middelbaar)
Deze leerlingen volgen al een klassieke les in de week (zie klassieke dans junioren 1).
Ze krijgen in deze les een verdieping op de de gekende leerstof. Deze les is enkel te volgen als tweede les.

Klassieke dans junioren 2
/ vanaf 2de middelbaar
Enthousiaste leerlingen met een degelijke klassieke achtergrond horen thuis in deze groep. De les geeft een duidelijke uitleg over ballettechnieken. De nadruk in deze les gaat naar snelheid ontwikkelen in de been -en voetspieren , allegro en pirouette. Aangezien het een les is van 2 uur , worden ook korte choreografieën aangeleerd en krijgen deze leerlingen pointes (20 min). De extra gemotiveerde leerlingen kunnen aansluiten bij "dansatelier klassiek" waar bestaande klassieke choreografieën aangeleerd worden.

Pointes junioren 2
Leerlingen krijgen een opbouwende les op pointes aansluitend met repertoire uit de klassieke dans. Je moet aan bepaalde technische voorwaarden voldoen wil je deze les volgen.

Dansatelier 2 modern
/ vanaf 2de middelbaar
Enkel voor leerlingen met voldoende ballettechniek vanaf 12 jaar. Hier wordt gewerkt aan choreografieën op maat van hun capaciteiten.


Pointe class + repertoire
/ vanaf 15 jaar
Enkel voor leerlingen met een gevorderd niveau vanaf 15 jaar. De leerlingen hebben voldoende balletvaardigheden en alle choreografieën worden op pointes gedanst.

Klassieke dans gevorderden
/ volwassenen
Deze lessen zijn toegankelijk voor 15+. De lessen hebben een behoorlijk tempo. De leerlingen hebben hier voldoende danstechnische kennis. Aandacht gaat naar dansgevoel en techniek. Deze leerlingen kunnen eventueel ook de masterclass op zondag volgen als extra les.

Modern
Verschillende moderne danstechnieken komen aan bod met de nadruk op choreografie. Leerlingen moeten minstens één klassieke les volgen bij het danshuis.


Houding & beweging
/ beginners (floor-barre volwassenen)
De techniek is gebasseerd op floor-barre. Gebruik makend van de vloer, zonder de druk van de zwaartekracht zullen de oefeningen van de floor-barre gewrichten en spieren versterken. Deze les heeft een rustige opbouw en geeft je de mogelijkheid om de bewegingen in je eigen tempo te verwerken. Aandacht gaat naar het versterken en verlengen van je spieren. Ideaal voor iedereen die zich bewust wil zijn van zijn lichaamshouding, vorm, balans en ademhaling.

Bodytraining
/ volwassenen
Een les met een behoorlijk tempo. Hier wordt gewerkt aan kracht en lenigheid. Zowel grondoefeningen als bewegen door de ruimte komen aan bod. Wil je beter en fitter uitzien? Kom elke week een uurtje meedoen!