lessen docenten rooster info lesgeld inschrijven contact
             
 

Marisa
Marisa startte op vijfjarige leeftijd met klassiek ballet, en sindsdien is haar passie voor dans alleen maar gegroeid. Als tiener nam ze met succes deel aan de examens van 'The Royal Academie of Dance, Londen'. Daarna vervolgde ze haar opleiding aan het Hoger Instituut voor Dans te Antwerpen.
Haar pedagogisch diploma voor dans met als specialisatie klassieke dans behaalde ze aan de Fonty's Dansacademie te Tilburg.
Na haar opleiding danste ze in de choreografieën van Jack Timmermans bij de Stilte. Daarnaast heeft ze aan diverse projecten gewerkt met mensen uit verschillende kunsttakken in binnen en buitenland. In 1998 begon ze te doceren in Maastricht en Heerlen waar ze 8 jaar voor de muziekschool heeft gewerkt en coördinator dans was. De laatste jaren was Marisa verbonden aan de Dansacademie van Maasmechelen als docent klassieke dans. Marisa is zich in diverse dansdisciplines blijven bijscholen door opleidingen en stages in binnen- en buitenland (New York, Boedapest, Londen, Tilburg, Amsterdam en Venlo).
/ klassieke dans
/ dansatelier
/ houdings-en bewegingsles
/ bodytraining


Laura
Laura begon op 5 jarige leeftijd met ballet bij de muziekschool in Heerlen. Al snel werd duidelijk dat dit haar grote passie was. Met haar talent en doorzettingsvermogen waagde ze de stap om op 11 jarige leeftijd naar de vooropleiding van de Nationale Ballet Academie in Amsterdam te gaan.  Voor haar Bachelor studie koos ze er voor om deze te vervolgen op de Staatliche Ballettschule in Berlijn. Waarbij ze Cum laude afstudeerde. Tot voor kort heeft ze van haar carrière als uitvoerend danseres mogen genieten. Ze heeft bij verschillende balletgezelschappen in Duitsland gedanst, met het meest uiteenlopende klassieke en moderne repertoire. Eenmaal terug in Nederland heeft ze samengewerkt met één van de beste choreografen waaronder Rinus Sprong en Thom Stuart waar bij ze de kans kreeg om prachtige solo’s en duetten te dansen. Laura geeft nu haar ervaring graag door aan nieuwsgierige jonge leerlingen, die net zo speels begonnen als zij. In 2016 is zij gestart bij Marisa als klassiek docent.


Marta
Marta begon als kleuter al te dansen bij Esmeralda, waarna flamenco van spel in passie veranderde. Als jong meisje trad ze op met de gitarist Mario Cortés, van wiens zus Carmen Cortés ze later les kreeg. Vanaf haar vijftiende vertrok ze steeds voor langere periode's naar Andalusië. Ze nam er les en ging er naar flamencofeesten en festivals om zo veel mogelijk flamenco te beleven. Ze verhuisde naar Madrid en leerde verder bij grootheden als El Guïto, Cristobal Reyes en Manolete, en trad ook op. In Sevilla danste ze bij de bekende Manolo Marín, en nog steeds traint ze bij gerenommeerde leraren als "La Lupi". Jarenlang trad ze in binnen- en buitenland op, onder andere met de groep Chupendi. Als flamenco-percussioniste (in de flamencodans speel je ook eigenlijk percussie met je voeten!) ging ze onder meer op tournee met de voorstellingen La vida de Pablo en Mujeres de Hoy langs vele theaters in Nederland (waaronder het Concertgebouw in Amsterdam) , België en Frankrijk. Als danseres en percussioniste werkte ze in groepen als Muchachos (met gipsy-jazz invloeden), Mudanza en Zyryab, onder andere samen met één van de beste gitaristen van Spanje van dit moment, Jeronimo Maya. Verder geeft ze lessen en workshops aan zowel beginnende als professionele dansers.
/ flamenco